Våre matkasserHjelpGavekort
Middelhavsinspirert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert svinekjøtt

Middelhavsinspirert svinekjøtt

med gresk salat og buljongkokt couscous

I dag skal vi steke svinekjøtt med vår nydelige krydderblanding med det like så nydelige navnet, Middelhavsdrøm. Tilbehøret i dag er en sprø couscoussalat med tomat, agurk, rødløk og smuldret salatost. Vi lager også en basilikumdressing med sitron. Alt toppes med fersk basilikum.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3365 kj
Fett41.5 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater46.5 g
Sukker9.5 g
Protein54.5 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Kok couscous
2

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong i en mellomstor kjele. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss], og rør rundt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil alt vannet er absorbert.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland Middelhavsdrøm, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Bland inn svinekjøtt. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min, eller til gjennomstekt.

Lag gresk salat
4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk, en skvett olivenolje* og en klype pepper* i en stor skål. Smuldre gresk salatost i skålen og bland godt. Bland basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Tilsett couscous
5

Bland couscous inn i skålen med gresk salat. Tilsett sitronskall, en klype salt* og pepper*, og bland inn basilikumsdressingen.

Server
6

Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt. Drypp over yoghurt og pynt med resterende basilikum. Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.