HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikertsalat
topBanner
Varm kikertsalat

Varm kikertsalat

med hvitløkskrutonger og kokt egg (OBS! Egg følger ikke med)

Hva med en enkel og rask kikertsalat til middag i dag? På bare 20 minutter blander du grønnsaker som omfavnes av en herlig og klassisk cæsardressing laget av finrevet ost, sennep og majones. Salaten blir mettende og god med sprø, hjemmelagde hvitløkskrutonger, ovnsbakte kikerter og egg. Enkelt og veldig godt!

Tags:Under 650 kcalRaskVegetar
Allergener:glutenmelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderglutenKan inneholdesesam)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Agurk

250 g

Cherrytomater

1 stk

Hjertesalat

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623.9401 kcal
Energi (kj)2610.5649 kj
Fett34.1895 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater52.5302 g
Sukker10.6 g
Protein23.3075 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Press eller finhakk hvitløk. Riv baguette i små biter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.

2

Fordel baguette og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, til gylne og sprø.

3

Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-9 min. Overfør egg* til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg* og del i to. TIPS: Kok eggene et par minutter kortere hvis du foretrekker bløtkokte egg.

4

Skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomater i to. Skjær hjertesalat i strimler.

5

Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av finrevet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.

6

Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Strø over resterende finrevet ost.