HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPoke Bowl
topBanner
Poke bowl

Poke bowl

med syltet løk og ingefærs- og hvitløksris (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SoyaglutenSesamEggSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

1 stk

Agurk

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSoya, gluten, Sesam)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

5 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

2 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

1 stk

Rødløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg1)

3 ss

Vann* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 stk

Egg* (steg 5)

etter behov

Sukker* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier654.6951 kcal
Energi (kj)2739.2441 kj
Fett27.2715 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater77.7706 g
Sukker14.3 g
Protein18.029 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min. Tilsett ris, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Senk til lav varme. Småkok under lokk i 12 min, eller til vannet er absorbert. La hvile under lokk i 10 min eller til servering.

2

Skjær sopp i kvarte. Riv gulrot (uskrellet). Skjær rødløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Skjær agurk i tynne halvmåner. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Bland asiatisk dressing og majones i en skål. Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 6 ss] og en klype sukker* og salt* i en annen skål. Rør godt og sett til side.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], limeskall, en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper*. Stek i 1 min. Overfør til en bolle og dekk til.

5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Knus egg* [2 stk | 4 stk] i stekepannen og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller så godt stekt du ønsker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

6

Hell væsken av rødløken. Fordel ingefærs- og hvitløksris i dype tallerkener. Deretter grønnsaker, agurk og syltet rødløk. Topp med speilegg, resterende sesamfrø og koriander. Drypp over asiatisk majones og server limebåter på siden.