Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med speilegg og srirachamajones (OBS! Egg medfølger ikke)

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi håper dere er sultne, for på under en halvtime kan dere se frem til å nyte denne herlige retten. Vi koker ris som vi deretter steker ferdig med grønne bønner, hvitløk, gulrot, pak choi og vårløk. Vi serverer ris i dype tallerkener og topper med stekt egg, srirachamajones, sesamfrø og koriander.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Egg
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Grønne bønner

25 ml

Soyasaus

1 stk

Pak choi

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamajones

75 g

Asiatisk woksaus

10 g

Sesamfrø

4 g

Grønnsaksbuljong

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier724 kcal
Energi (kj)3029 kj
Fett31.9 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater88.6 g
Sukker21.1 g
Fiber7.7 g
Protein18.3 g
Kolesterol0.2 mg
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], ris og grønnsaksbuljong og la putre på lav varme i 9-10 min. Sett til side på en kald tallerken.

OBS: Risen blir ferdig i steg 4!  

Forbered grønnsaker
2

Skrell gulrot i tynne bånd, og skjær delen som ikke kan skrelles i små terninger.

Grovhakk pak choi. 

Skjær grønne bønner i tre biter.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk koriander.

Forbered grønnsaker og srirachamajones
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrotbiter, pak choi og vårløk (spar litt til pynt) og stek i 4-5 min.

Bland srirachamajones med en skvett vann i en skål og rør godt.

Tilsett ris
4

Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min.

Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.

Stek speilegg
5

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Tilsett halvparten av sesamfrøene og knekk egg [2 stk | 4 stk] over. Stek i ca. 4-5 min, avhengig av hvor godt stekte egg du liker.

Server
6

Anrett stekt ris i dype tallerkener og topp med gulrotbånd og speilegg.

Drypp over srirachamajones.

Pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.