HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Sesamris
topBanner
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med grønne bønner, speilegg og srirachamajones (Obs! Egg medfølger ikke)

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenSoyaEggSennepSesamSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

200 g

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

10 g

Sriracha

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholdergluten, Soya, Sesam, Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier586 kcal
Energi (kj)2453 kj
Fett17.76 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater86.46 g
Sukker21.2 g
Protein18.81 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og la simre på lav varme i 8 min og sett til side. TIPS: Risen blir kokt ferdig i trinn 4!

2

Rens gulrot (uskrellet) og skjær først i stenger, og så i små terninger. Rens og hakk pak choi. Rens grønne bønner og skjær i tre deler. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk koriander.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett gulrot, pak choi og vårløk (ta vare på litt til pynt) og stek i 4-5 min. Bland majones med sriracha i en liten skål og smak til. Tilsett vann* [1 ts | 2 ts] og rør godt til den får en flytende konsistens. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Bruk lite eller ingenting sriracha hvis du ikke liker sterk mat.

4

Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og en skvett vann* i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.

5

Varm opp en skvett olivenolje* i en annen stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvdelen av sesamfrø og knekk i egg [2 stk | 4 stk] ovenpå. Stek til eggehvitene er faste og eggeplommene som du vil ha dem, ca 4-5 min. 

6

Anrett stekt ris i skåler og topp med speilegg. Drypp over med srirachamajones og pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.