HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bibimbap
topBanner
Vegetarisk Bibimbap

Vegetarisk Bibimbap

med blansjerte grønnsaker og stekt egg

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenSoyaSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

200 g

Sjampinjong

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

25 g

Ketchup

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 stk

Vårløk

250 g

Brokkoli

75 g

Grønne bønner

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholdergluten, Soya, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 5)

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier549.485 kcal
Energi (kj)2299.0452 kj
Fett10.4292 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater81.5365 g
Sukker16.6 g
Protein23.964 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* i en vannkoker. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvpartn av hvitløk i 1-2 min, inntil gyllen og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Skjær sopp, løk og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Riv ingefær [½ stk | 2P]. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. TIPS: Skrell brokkolistilken og skjær den i små stykker for å unngå matsvinn. Rens grønne bønner og skjær dem i 2 cm terninger. Ha brokkoli og grønne bønner i en mellomstor bolle og hell kokende vann over. La stå frem til servering og hell væske fra. 


3

Bland ketsjup, soyasaus og sriracha [½ st, 2P] i en liten bolle. TIPS: Sriracha er sterkt! Bruk mindre av det hvis du ikke liker sterk mat. 


4

Rist sesamfrø i en stor og tørr stekepanne i 2-3 min på middels høy varme, og overfør til en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på høy varme. Tilsett sopp og løkk. Stek inntil gyldne, 4-5 min. Tilsett gulrot, ingefær og resterende hvitløk og stek i 1-2 min. Rør inn srirachamix. Tilsett spinat og rør rundt til den mykner. Smak til med salt* og pepper*. 


5

Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 4-5 min, eller inntil eggehviten er fast og plommen sånn som du ønsker. Krydre med salt* og pepper*. Hell vannet fra brokkoli og grønne bønner, og bland dem med asiatisk dressing og ristede sesamfrø. Krydre med salt* og pepper*. 


6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel stekte grønnsaker på den ene siden, og brokkoli og grønne bønner på den andre siden. Topp med speilegg og pynt med vårløk.