HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka
topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salatost og persille (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenSellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Saha-Ras

25 g

Ketchup

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderglutenKan inneholdesesam)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 g

Spisskummin, støtt

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Gul paprika

1 stk

Rød paprika

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

1 g

Chiliflak

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier488 kcal
Energi (kj)2043 kj
Fett14.66 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater65.53 g
Sukker29.7 g
Protein18.07 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk rødløk og hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Finhakk persille (med stilk).

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og paprika i 5-6 min. Tilsett hvitløk, Saha-Ras, spisskummen og en klype chiliflak, og stek i 1 min. Tilsett vann* [1 dl | 2 dl], hakkede tomater, ketchup, grønnsaksbuljong, halvparten av persillen og smør* [1 ss | 2 ss]. Småkok i 6-8 min. Tilsett sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og smak til med salt* og pepper*.

3

Bruk en skje til å lage hull i tomatsausen, deretter knus egg* [2 stk | 4 stk] i hullene. Dekk til stekepannen med en lokk eller folie. La småkoke i 7-10 min, eller til eggehviten setter seg.

4

Del baguette i to på langs. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt*. Bak i ovnen i 4-5 min.

5

Når shakshuka er ferdig, strø over salatost og resterende persille.

6

Sett frem stekepannen med shakshuka på bordet og bruk en sleiv til å forsyne dype tallerkener. Server baguetter på siden.