HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Sesamris
topBanner
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med speilegg og srirachamajones (OBS! Egg følger ikke med)

Vi håper dere er sultne, for på under en halvtime kan dere se frem til å nyte denne herlige retten. Vi koker ris som vi deretter steker ferdig med grønne bønner, hvitløk, gulrot, pak choi og vårløk. Vi serverer ris i dype tallerkener og topper med stekt egg, srirachamajones, sesamfrø og koriander.

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenSoyaEggSennepSesamSulfitterSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Grønne bønner

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

200 g

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderGluten, Soya, Sesam, Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier717 kcal
Energi (kj)2998 kj
Fett31.93 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater86.66 g
Sukker21.2 g
Protein18.61 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], ris og grønnsaksbuljong og la putre på lav varme i 9-10 min. Sett til side på en kald tallerken. OBS: Risen blir ferdig i steg 4!

2

Skrell halvparten gulrøttene i tynne bånd og skjær resten (uskrellet) i små terninger. Grovhakk pak choi. Skjær grønne bønner i tre biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk koriander.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrotbiter, pak choi og vårløk (spar litt til pynt) og stek i 4-5 min. Bland srirachamajones med en skvett vann og rør godt.

4

Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.

5

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvparten av sesamfrøene og knekk egg [2 stk | 4 stk] over. Stek i ca. 4-5 min, avhengig av hvor godt stekt egg du liker.

6

Anrett stekt ris i dype tallerkener og topp med gulrotbånd og speilegg. Drypp over srirachamajones. Pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.