topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikertsalat

Kikertsalat

med hvitløkskrutonger (OBS! Egg medfølger ikke)

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

2 stk

Hvitløk

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Salat

1 pakke

Kikerter

1 stk

Agurk

20 g

Finrevet ost

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier555 kcal
Energi (kj)2320 kj
Fett27.84 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater52.52 g
Sukker10.6 g
Protein20.11 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en gryte. Press eller finhakk hvitløk. Riv brød i mindre små stykker. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.

Bak brød & kikerter
2

Fordel brød og kikerter på en bakeplate med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, eller til de er gyldne og sprø.

Kok egg
3

Legg forsiktig egg* [2 stk | 4 stk] i gryten med kokende vann* med en skje, og kok i 7-9 min. Overfør egg til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg og del i to.

Forbered grønnsaker
4

Mens egg koker, skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomat i to. Kutt salat i strimler.

Bland salat
5

Bland sennep [1/2 pakke, 2P], majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvdelen av revet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.

Servér
6

Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Dryss over med resterende revet ost.