Potet- og baconsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Potet- og baconsalat

Potet- og baconsalat

med sennepsdressing og speilegg (OBS! Egg følger ikke med)

Potet- og baconsalat med sennepsdressing og søt ananas (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Maiskolbe

75 g

Reddiker

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Gressløk

100 g

Ananas

125 g

Bacon, skiver

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier645 kcal
Energi (kj)2700 kj
Fett30.8 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater73.7 g
Sukker14.7 g
Protein26.6 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og krydre poteter med en klype salt* og pepper*. Sett til side med lokk for å holde på varmen.

Stek mais
2

Skjær maiskorn av maiskolbe [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek maiskorn i 5 min, til lett brunet. Overfør maiskorn til en tallerken. TIPS: Skjær av maiskorn i en stor skål så du ikke smuler. TIPS: Dekk stekepannen med lokk eller et rent kjøkkenhåndkle hvis mais begynner å poppe.

Forbered råvarer
3

Finhakk reddiker. Skyll og grovhakk spinat. Finhakk gressløk. Skjær ananas i halve ringer. Skjær ferdigkokte poteter i 2 cm terninger.

Stek bacon og egg
4

Varm opp en mellomstor stekepanne til middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller til plommen er lett stivnet.

Lag potetsalat
5

Bland gressløk, sennep og rømme i en stor skål. Tilsett poteter, mais, reddiker, spinat og halvparten av bacon. Bland godt.

Server
6

Fordel potetsalat på tallerkener. Topp med speilegg og resterende bacon. Server ananasskiver ved siden av.