En fantastisk og fargerik alt-i-ett-rett! Vi aromatiserer ris med sitrongress, og steker kjøttdeig og pak choi med soyasaus, hoisinsaus og limesaft. Den krydrede kjøttdeigbowlen toppes med sesamfrø, fersk vårløk og srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsaus
1 stk
Sitrongress
25 ml
Soyasaus
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
½ stk
Thaibasilikum
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk thaibasilikum.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime i båter.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er utenantydninger av rødt.
Tilsett pak choi, soyasaus, hoisinsaus, salt, en klype pepper og en stor skvett limesaft i stekepannen.
Rør godt og kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus.
Dryss over sesamfrø og thaibasilikum.
Server med en klatt srirachamajones og resterende limebåter.