Skip to main content
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med ristede sesamfrø og sitrongressris

En fantastisk og fargerik alt-i-ett-rett! Vi aromatiserer ris med sitrongress, og steker kjøttdeig og pak choi med soyasaus, hoisinsaus og limesaft. Den krydrede kjøttdeigbowlen toppes med sesamfrø, fersk vårløk og srirachamajones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesamzaad
Soja
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Lime

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Pak choi

30 g

Hoisinsaus

1 stk

Sitrongress

25 ml

Soyasaus

50 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

½ stk

Thaibasilikum

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier873 kcal
Energi (kj)3651 kj
Fett44.9 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater81.8 g
Sukker10.1 g
Fiber4.7 g
Protein34.2 g
Natrium7050 mg
Potassium266 mg
Calcium57.3 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Forbered sitrongress
1

Bank sitrongress med en kjevle.

Kok ris
2

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Fjern sitrongress før servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk thaibasilikum.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær lime i båter.

Grovhakk pak choi.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er utenantydninger av rødt.

Lag saus
5

Tilsett pak choi, soyasaus, hoisinsaus, salt, en klype pepper og en stor skvett limesaft i stekepannen.

Rør godt og kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus.

Dryss over sesamfrø og thaibasilikum.

Server med en klatt srirachamajones og resterende limebåter.