Skip to main content
Miso- og honninghyse i kokossaus
Miso- og honninghyse i kokossaus

Miso- og honninghyse i kokossaus

En versjon til barn, en til voksne

Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Fiskefiletene tilberedes i en aromatisk kokossaus med ingefær, hvitløk, sitrongress og grønnsaker, og serveres med luftig jasminris. For voksne og modige barn kan retten toppes med en smaksrik miso-honning.

Tags:
Rask
Melkefri
Spis meg først
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

180 ml

Kokosmelk

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning

1 stk

Sitrongress

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1.5 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier750 kcal
Energi (kj)3137 kj
Fett24.9 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater93 g
Sukker24.1 g
Protein41.5 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, riv løk og ingefær grovt.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Finhakk løk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, løk og gulrot med salt i 3-4 min, eller til noe myknet.

Bank sitrongress med en tresleiv.

Tilsett sitrongress, løk og ingefær i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag karri
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Tilset kokosmelk, fisk og vann i stekepannen med grønnsaker. La småkoke under lokk i 5-6 min.

Plukk ut sitrongress.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland honningmiso
5

Bland honning og misopasta i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og fiskekarri i dype tallerkener.

Topp fisk med misohonning på voksenporsjonene.

Garner med vårløk.