topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misobakt aubergine

Misobakt aubergine

med sitrongressris og ingefærsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Misopasta består av fermenterte soyabønner, og er et vanlig innslag i det japanske kjøkkenet. Vi bruker den til å ta vår ovnsbakte aubergine til nye høyder, sammen med soyasaus, søt chilisaus og ketchup. Anrett auberginen med et dryss koriander og peanøtter, og server med en grønn og knasende kålsalat med syltet ingefær, sitrongressris og asiatisk majones som tilbehør.

Tags:
Plantebasert
Klimasmart
Melkefri
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

150 g

Langkornet hvit ris

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Vårløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Ingefær

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier696 kcal
Energi (kj)2911 kj
Fett28.3 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater92.9 g
Sukker20.4 g
Protein14 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Del aubergine i to på langs.

Skjær 1 cm dype snitt i et sikk-sakk-mønster, uten å skjære gjennom skallet.

Plasser aubergine med skallet ned i en ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-30 min, til mør.

Kok ris
2

Bank sitrongress med en kjevle.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Sylt ingefær
3

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland ingefær [1/2 ts | 1 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål, og sett til side.

Glaser aubergine
4

Bland soyasaus, misopasta, søt chilisaus og ketchup [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Når det gjenstår 15 min av steketiden til aubergine, hell misoblandingen over den skårede siden. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] i den ildfaste formen.

Stek i resterende tid, til myk og karamellisert.

Bland salat
5

Grovhakk koriander og peanøtter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland kål, olivenolje [1/4 ts | 1/2 ts] og vårløk i skålen med syltet ingefær rett før servering.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Fordel aubergine og kålsalat på tallerkener.

Topp aubergine med resterende saus fra den ildfaste formen, og dryss over med koriander og peanøtter.

Server med en klatt asiatisk majones.