
Thailandsk kjøttbollegryte
med sitrongressris og sprø sukkererter
I dag går den kulinariske reisen til Thailand, og vi lager en spennende thailandsk kjøttbollegryte med gulrot, ingefær, kokosmelk og hvitløk. Vi serverer gryten med frisk sitrongressris og topper alt med sprø sukkererter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
1 stk
Sitrongress
2 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
75 g
Sukkererter
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Rød karripasta
200 ml
Kokosmelk
2 g
Kyllingbuljong
1 g
Chiliflak
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bank sitrongress med en tresleiv. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [1 ss | 2 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper*, halvparten av løken, halvparten av hvitløken og rød karripasta [1 ts | 2 ts] i en stor skål. Bruk fuktige hender til å forme kjøttboller (ca. 1 ss). Fordel kjøttboller til et stekebrett med bakepapir. Stek på øverste hylle i ovnen i 10 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de ikke lenger er rosa i midten.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Skjær sukkererter [1/2 pakke, 2P] i tynne skiver på langs.

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og resterende løk i 3-4 min. Tilsett ingefær, resterende hvitløk og resterende rød karripasta og stek i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1 dl | 2 dl], en klype chiliflak og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

Tilsett kjøttboller i stekepannen når de er ferdige og bland godt.

Anrett sitrongressris i dype tallerkener og topp med kjøttbollegryte. Pynt med sukkererter.