topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kjøttbollegryte

Thailandsk kjøttbollegryte

med sitrongressris og sprø sukkererter

I dag går den kulinariske reisen til Thailand, og vi lager en spennende thailandsk kjøttbollegryte med gulrot, ingefær, kokosmelk og hvitløk. Vi serverer gryten med frisk sitrongressris og topper alt med sprø sukkererter.

Tags:
Barnevennlig

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Sitrongress

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

75 g

Sukkererter

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Rød karripasta

200 ml

Kokosmelk

2 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier920 kcal
Energi (kj)3849 kj
Fett48.9 g
Mettet fett28.6 g
Karbohydrater84.7 g
Sukker23 g
Protein39.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag sitrongressris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bank sitrongress med en tresleiv. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.

Lag kjøttboller
2

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [1 ss | 2 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper*, halvparten av løken, halvparten av hvitløken og rød karripasta [1 ts | 2 ts] i en stor skål. Bruk fuktige hender til å forme kjøttboller (ca. 1 ss). Fordel kjøttboller til et stekebrett med bakepapir. Stek på øverste hylle i ovnen i 10 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de ikke lenger er rosa i midten.

Forbered grønnsaker
3

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Skjær sukkererter [1/2 pakke, 2P] i tynne skiver på langs.

Lag karri
4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og resterende løk i 3-4 min. Tilsett ingefær, resterende hvitløk og resterende rød karripasta og stek i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1 dl | 2 dl], en klype chiliflak og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

Tilsett kjøttboller
5

Tilsett kjøttboller i stekepannen når de er ferdige og bland godt.

Server
6

Anrett sitrongressris i dype tallerkener og topp med kjøttbollegryte. Pynt med sukkererter.