HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Kjøttbollegryte
topBanner
Thailandsk kjøttbollegryte

Thailandsk kjøttbollegryte

med sitrongressris og sprø sukkererter

I dag går den kulinariske reisen til Thailand, og vi lager en spennende thailandsk kjøttbollegryte med gulrot, ingefær, kokosmelk og hvitløk. Vi serverer gryten med frisk sitrongressris og topper alt med sprø sukkererter.

Tags:Barnevennlig

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Sitrongress

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

75 g

Sukkererter

250 g

Kjøttdeig

30 g

Rød karripasta

200 ml

Kokosmelk

2 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier920 kcal
Energi (kj)3849 kj
Fett48.87 g
Mettet fett28.6 g
Karbohydrater84.65 g
Sukker23 g
Protein39.2 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bank sitrongress med en tresleiv. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.

2

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [1 ss | 2 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper*, halvparten av løken, halvparten av hvitløken og rød karripasta [1 ts | 2 ts] i en stor skål. Bruk fuktige hender til å forme kjøttboller (ca. 1 ss). Fordel kjøttboller til et stekebrett med bakepapir. Stek på øverste hylle i ovnen i 10 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de ikke lenger er rosa i midten.

3

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Skjær sukkererter [1/2 pakke, 2P] i tynne skiver på langs.

4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og resterende løk i 3-4 min. Tilsett ingefær, resterende hvitløk og resterende rød karripasta og stek i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1 dl | 2 dl], en klype chiliflak og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

5

Tilsett kjøttboller i stekepannen når de er ferdige og bland godt.

6

Anrett sitrongressris i dype tallerkener og topp med kjøttbollegryte. Pynt med sukkererter.