HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kjøttdeigbowl
topBanner
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med ristede sesamfrø og stekt pak choi

Asiatisk kjøttdeigbowl med ristede sesamfrø og stekt pak choi

Tags:Rask
Allergener:SesamEggSennepGlutenSoyaFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

5 ml

Fiskesaus

(InneholderFisk)

1 stk

Gulrot

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

200 g

Pak choi

30 g

Hoisinsaus

(InneholderSesam, Gluten, Soya)

½ stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier848 kcal
Energi (kj)3547 kj
Fett44.77 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater73.88 g
Sukker20 g
Protein35.12 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Rivjern
Kasserolle
Stor stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett med en tresleiv. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. Fjern sitrongress før servering. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

Finhakk koriander. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær lime i båter. Grovhakk pak choi.

3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, til gylne. Overfør til en skål.

4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Tilsett fiskesaus, soyasaus, hoisinsaus, salt [¼ ts | ½ ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett pak choi. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk. Rør inn halvparten av korianderen rett før servering.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus. Strø over sesamfrø, resterende koriander og hell over en klatt srirachamajones.