
Gul kyllingkarri
med jasminris og stekte grønnsaker
La oss friste med en rask thailandsk karrigryte i dag. Med gul karri i midten og sitrongress og lime som krydder, blir dette en favoritt for hele familien. Topp kyllingkarrien med fersk koriander, og du har en fargerik og spennende middag å nyte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
250 ml
Kokosmelk
1 g
Chiliflak
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitrongress
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok på lav varme under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler i 4-5 min, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. La hvile på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver.
Skjær paprika i tynne strimler.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk koriander.
Legg sitrongress på et skjærebrett og skjær av bunnen. Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] litt med en tresleiv. Fjern det ytterste laget.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek gulrot og paprika i 3-4 min, eller til møre.
Tilsett gul karripasta, hvitløk, en skvett limesaft og sitrongress [1/2 stk, 2P], og stek i 1 min.
TIPS: Grønnsakene skal steke med sitrongresset før det fjernes i neste steg.

Tilsett kokosmelk og kylling. La småkoke i 2-3 min, eller til sausen har tyknet. Smak til med en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.
Kast sitrongresset.

Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kyllingkarri og pynt med koriander.
Server limebåter på siden.