topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul kyllingkarri

Gul kyllingkarri

med jasminris og stekte grønnsaker

La oss friste med en rask thailandsk karrigryte i dag. Med gul karri i midten og sitrongress og lime som krydder, blir dette en favoritt for hele familien. Topp kyllingkarrien med fersk koriander, og du har en fargerik og spennende middag å nyte.

Tags:
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

250 ml

Kokosmelk

1 g

Chiliflak

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3225 kj
Fett31.7 g
Mettet fett20.6 g
Karbohydrater74.7 g
Sukker10.6 g
Protein44.6 g
Natrium7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok på lav varme under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kyllingstrimler i 4-5 min, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. La hvile på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver.

Skjær paprika i tynne strimler. 

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Grovhakk koriander. 

Legg sitrongress på et skjærebrett og skjær av bunnen. Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] litt med en tresleiv. Fjern det ytterste laget.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek gulrot og paprika i 3-4 min, eller til møre.

Tilsett gul karripasta, hvitløk, en skvett limesaft og sitrongress [1/2 stk, 2P], og stek i 1 min.

TIPS: Grønnsakene skal steke med sitrongresset før det fjernes i neste steg.

Lag kyllingkarri
5

Tilsett kokosmelk og kylling. La småkoke i 2-3 min, eller til sausen har tyknet. Smak til med en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.

Kast sitrongresset.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kyllingkarri og pynt med koriander. 

Server limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image