Hawaii pokebowl og røkelaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaii pokebowl og røkelaks

Hawaii pokebowl og røkelaks

med fersk mango og urte- og ingefærdressing

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en nydelig bowl med kaldrøkt laks i hovedrollen, som vi blander med vårløk og asiatisk majones. Bowlen inneholder også fersk mango, gulrøtter som vi skreller til lange bånd, agurk og avokado. Vi topper alt med en herlig urte- og ingefærdressing, fersk mynte og koriander, og helt til slutt - knasende peanøtter.

Allergener:
Pesce
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Senf
Sesamzaad
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Røkt laks

1 stk

Vårløk

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

½ stk

Mango

25 ml

Soyasaus

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Honning- og ingefærdressing

½ stk

Sitrongress

50 g

Asiatisk majones

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier955 kcal
Energi (kj)3996 kj
Fett48 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater88.3 g
Sukker23.4 g
Fiber7.7 g
Protein35.7 g

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og vannet er absorbert. 

Fjern sitrongress. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Bland laks
2

I mellomtiden, finhakk røkelaks på eget skjærebrett og legg i en skål.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland vårløk, asiatisk majones og en klype salt og pepper i skålen med laks.

Lag dressing
3

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. 

Plukk mynte- og korianderblader (spar litt til pynt) og finhakk.

Bland mynte og koriander, soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [½ ts | 1 ts] i en skål.

Forbered råvarer
4

Fjern steinen i avokado, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.

Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 1 cm biter.

Forbered grønnsaker
5

Skjær agurk i skiver.

Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med røkelaks, mango, gulrot, agurk og avokado.

Hell over urte- og ingefærdressing.

Topp med saltede peanøtter og resterende mynte og koriander.