Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage en nydelig bowl med kaldrøkt laks i hovedrollen, som vi blander med vårløk og asiatisk majones. Bowlen inneholder også fersk mango, gulrøtter som vi skreller til lange bånd, agurk og avokado. Vi topper alt med en herlig urte- og ingefærdressing, fersk mynte og koriander, og helt til slutt - knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Røkt laks
1 stk
Vårløk
20 g
Saltede peanøtter
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
½ stk
Mango
25 ml
Soyasaus
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Honning- og ingefærdressing
½ stk
Sitrongress
50 g
Asiatisk majones
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og vannet er absorbert.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk røkelaks på eget skjærebrett og legg i en skål.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland vårløk, asiatisk majones og en klype salt og pepper i skålen med laks.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Plukk mynte- og korianderblader (spar litt til pynt) og finhakk.
Bland mynte og koriander, soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [½ ts | 1 ts] i en skål.
Fjern steinen i avokado, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.
Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 1 cm biter.
Skjær agurk i skiver.
Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med røkelaks, mango, gulrot, agurk og avokado.
Hell over urte- og ingefærdressing.
Topp med saltede peanøtter og resterende mynte og koriander.