topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kylling og sataydipp

Stekt kylling og sataydipp

med sitrongressris og agurksalat

Sataysaus er en peanøttbasert saus som er vanlig i flere asiatiske kjøkken, og som passer perfekt til kylling. Vi hever sausen et ekstra hakk ved å tilsette sprø, hakkede peanøtter, og serverer den som dipp. Kyllingen marinerer vi med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, før den stekes til perfeksjon. Som tilbehør frister vi med luftig jasminris kokt med sitrongress og en frisk agurksalat med vårløk og gulrot.

Tags:
Rask
Allergener:
Sennep
Egg
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Lime

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3452 kj
Fett36.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater77.1 g
Sukker13.9 g
Protein44.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok sitrongressris
1

Bank sitrongress med en tresleiv.

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.

Mariner kylling
2

Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.

Bland Ginger Ninja, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Vend kylling i marinade.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland agurksalat
4

I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Bland gulrot, agurk, vårløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Lag sataydipp
5

Grovhakk peanøtter.

Bland sataysaus og hakkede peanøtter i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, kylling og agurksalat i skåler.

Server med sataysaus og resterende limebåter for å presse over retten.