Skip to main content
Thailandsk hysekarri med kokosmelk
Thailandsk hysekarri med kokosmelk

Thailandsk hysekarri med kokosmelk

med sprøstekt løk og chili- og hvitløksolje

Ta med smaksløkene på en kulinarisk reise til Thailand med vår hysekarri med kokosmelk. Retten omfavner essensen av det thailandske kjøkken, og kombinerer rød karripasta med grønnsaker og aromatiske toppinger.

Tags:
Rask
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

30 g

Rød karripasta

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

1 stk

Sitrongress

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Langkornet hvit ris

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

1 g

Chiliflak

½ stk

Hvitløk

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder: Hvete, Gluten)

150 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1.5 ss

Olje til chiliolje

1.5 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier895 kcal
Energi (kj)3745 kj
Fett38.1 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater92.8 g
Sukker13.6 g
Fiber7.7 g
Protein41.5 g
Natrium0.9 mg
Potassium36 mg
Calcium3.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Halver sukkererter og lime.

Bank sitrongress med en tresleiv.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland chiliflak, hvitløk og olivenolje i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered fisk
3

Skjær fisk i 2 cm store biter på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, sitrongress og paprika i 2-3 min, til myknet.

Lag saus
4

Tilsett rød karripasta og stek i 30 esk, til velduftende.

Tilsett soyasaus, kokosmelk og vann.

La småkoke under omrøring i 2-3 min, til gjennomvarmt.

Tilsett fisk
5

Tilsett sukkererter og fisk i karrisausen. La småkoke i 3-4 min, til fisken er gjennomstekt.

I mellomtiden, plukk korianderblad.

Tilsett en skvett limesaft i sausen rett før servering, og plukk ut sitrongress.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Øs fiskekarri over risen og topp med hvitløks- og chiliolje, sprøstekt løk og koriander.