HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kidneybønnebowl
topBanner
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med sitrongressris og søt peanøttsalsa

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med sitrongress. Deretter lager vi en søt og knasende peanøttsalsa med hvitløk og lime, så steker vi kidneybønner med asiatisk woksaus, soyasaus og honning. Vi bygger bowlen med ris, bønner, kålsalat og avokado, og topper alt med asiatisk majones, peanøttsalsa og vårløk.

Tags:VegetarKlimasmartMelkefri
Allergener:PeanøtterSesamGlutenSulfitterHveteSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Sitrongress

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

2 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSesam, Gluten, Sulfitter, Hvete, Soya)

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Hvete, Soya)

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSesam, Gluten, Hvete, Soya, Egg, Sennep)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholdeSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1021 kcal
Energi (kj)4270 kj
Fett56.09 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater94.27 g
Sukker22.6 g
Protein23.1 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress lett med en skje.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min.

Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Fjern sitrongresset før servering.

2

Skjær lime i båter.

Del avokado i to og fjern steinen. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver.

Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.

Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

Grovhakk peanøtter.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek peanøtter i 2-3 min.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Ta stekepannen av varmen og rør inn sesamfrø. La avkjøle litt og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Smak til med salt og pepper. Overfør til en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek kidneybønner i 1-2 min.

Senk til lav varme og tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min til sausen tykner.

5

Bland strimlet salat, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], halvparten av vårløken og en klype salt og pepper i en ny skål.

6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones.

Topp med peanøttsalsa og pynt med resterende vårløk.