HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Kyllingkarri
topBanner
Gul kyllingkarri

Gul kyllingkarri

med sitrongress og frisk lime

La oss friste med en rask thailandsk karrigryte i dag. Med gul karri i midten og sitrongress og lime som krydder, blir dette en favoritt for hele familien. Topp kyllingkarrien med fersk koriander, og du har en fargerik og spennende middag å nyte.

Tags:RaskBarnevennligSterk
Allergener:Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

200 ml

Kokosmelk

1 g

Chiliflak

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier755 kcal
Energi (kj)3159 kj
Fett29.24 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater76.02 g
Sukker12.4 g
Protein45.15 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok på lav varme under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket - risen skal dampes.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. La hvile på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver. Skjær paprika i tynne strimler. Finhakk eller press hvitløk. Skjær lime i båter. Grovhakk koriander. Legg sitrongress på et skjærebrett og skjær av bunnen. Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] litt med en tresleiv. Fjern det ytterste laget.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot og paprika i 3-4 min, eller til møre. Tilsett gul karripasta, hvitløk, en skvett limesaft og sitrongress [1/2 stk, 2P], og stek i 1 min. TIPS: Grønnsakene skal steke med sitrongresset før det fjernes i neste steg.

5

Tilsett kokosmelk og kylling. La småkoke i 2-3 min, eller til sausen har tyknet. Smak til med en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. Kast sitrongresset.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingkarri og pynt med koriander. Server limebåter på siden.