HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Kyllingkarri
topBanner
Gul kyllingkarri

Gul kyllingkarri

med sitrongress og frisk lime

La oss friste med en rask thailandsk karrigryte i dag. Med gul karri i midten og sitrongress og lime som krydder, blir dette en favoritt for hele familien. Topp kyllingkarrien med fersk koriander, og du har en fargerik og spennende middag å nyte.

Tags:RaskBarnevennligSterk
Allergener:Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Rød paprika

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

200 ml

Kokosmelk

1 g

Chiliflak

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 5)

1 ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier755.095 kcal
Energi (kj)3159.3174 kj
Fett29.2355 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater76.0201 g
Sukker12.4 g
Protein45.1495 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok vann* [3 dl | 6 dl] i en middels stor gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør, sett på lokk og kok på lav varme i 12 min. Ta gryten av varmen og la risen stå i 10 min. til vannet er absorbert. TIPS: ikke fjern lokket!  

2

Varm en smule olivenolje* i ei stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimlene og stek i 4-5 min. eller til alt er gjennomstekt. Krydre med en god dose salt* og pepper*. La hvile på en tallerken. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt og gjennomstekt. 

3

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver. Kutt paprika i tynne strimler. Finhakk eller press hvitløk. Riv limeskall og skjær limen i båter. Grovhakk koriander. Fjern de ytterste lagene av sitrongresset, legg på et flatt skjærebrett og skjær av bunnen. Bank gresset med knivskaftet for å frigi de aromatiske oljene. 

4

Varm olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepanna på middels høy varme. Stek gulrot og paprika i 3-4 min, eller til de er møre. Tilsett gul karripasta, hvitløk, sitrongress [1/2 mengde, 2P] og limeskall, og stek i 1 min. TIPS: ta ut sitrongresset før servering.

5

Tilsett kokosmelk og kylling. La det småkoke i 2-3 min. eller til sausen tykner. Smak til med chiliflak, salt* og pepper*. Husk å kaste sitrongresset. 

6

Anrett jasminris i dyptallerkner. Topp med kyllingkarri og pynt med koriander. Server limebåter på siden.