150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
1 stk
Sitrongress
½ stk
IngefƦr
200 ml
Kokosmelk
20 g
Gul karripasta
(InneholderSennep)25 ml
Soyasaus
(InneholderSoya, gluten)250 g
Laksefilet
(InneholderFisk)½ pose
Koriander
3 dl
Vann* (steg 1)
¼ ts
Salt* (steg 1)
Sett ovnen pĆ„ 240°C/220°C (varmluft). Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, sĆ„ ikke fjern lokket!Ā
SkjƦr gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. SkjƦr squash i 2 cm terninger. Fordel gulrot og squash i en ildfast form, drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 10-12 min.Ā
Bank sitrongress med en sleiv. Riv ingefƦr. Bland ingefƦr, kokosmelk, soyasaus, karripasta, en klype salt* og pepper* i en skĆ„l. Tilsett sitrongress i skĆ„len.Ā
Klapp forsiktig laks tĆørr med kjĆøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* pĆ„ begge sider.Ā
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og tilsett kokosmelkmix. Plasser laks ovenpĆ„ grĆønnsakene med skinnsiden opp og drypp med en skvett olivenolje*. Bak i ytterligere 8-10 min, eller inntil gjennomstekt. Fjern sitrongress fra formen fĆør servering.Ā
Anrett ris i dype skĆ„ler og topp med grĆønnsaker og laks, sĆørg for Ć„ fĆ„ med all sausen fra formen. Pynt med koriander.Ā