HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThai Inspirert Laks
topBanner
Thai-inspirert laks

Thai-inspirert laks

med karrisaus, sitrongress og ris

Tags:Rask
Allergener:SennepHveteSoyaGlutenFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

1 stk

Sitrongress

½ stk

Ingefær

200 ml

Kokosmelk

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

½ pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier788 kcal
Energi (kj)3295 kj
Fett38.87 g
Mettet fett19.8 g
Karbohydrater74.38 g
Sukker7.6 g
Protein35.03 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Ildfast form
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Skjær squash i 2 cm terninger. Fordel gulrot og squash i en ildfast form, drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 10-12 min. 


3

Bank sitrongress med en sleiv. Riv ingefær. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta, en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett sitrongress i skålen. 


4

Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider. 


5

Ta den ildfaste formen ut av ovnen og tilsett kokosmelkmix. Plasser laks ovenpå grønnsakene med skinnsiden opp og drypp med en skvett olivenolje*. Bak i ytterligere 8-10 min, eller inntil gjennomstekt. Fjern sitrongress fra formen før servering. 


6

Anrett ris i dype skåler og topp med grønnsaker og laks, sørg for å få med all sausen fra formen. Pynt med koriander.