Sitrongress- og svinekjøttkarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitrongress- og svinekjøttkarri

Sitrongress- og svinekjøttkarri

med kokos, jasminris og koriander

Klar for å lage en thai-inspirert rett proppfull av herlige smaker, som er ferdig på rekordtid? På dagens meny frister vi med saftige svinestrimler stekt med gulrot servert på luftig jasminris. Vi lager også en fyldig karrisaus med kokosmelk, hvitløk, limesaft, sitrongress og spinat. Topp retten med fersk chili og koriander, og nyt en god middag!

Tags:
Superrask
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Gulrot

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitrongress

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

200 ml

Kokosmelk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2902 kj
Fett28.7 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater69.4 g
Sukker6 g
Protein44.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en middels stor kjele.

Tisett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek kjøtt
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær kjøtt i 1 cm tynne strimler på et eget skjærebrett, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinestrimler og gulrot i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.

Forbered råvarer
3

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne strimler.

Riv korianderblad i biter.

Bank sitrongress med en tresleiv.

TIPS: Når du banker sitrongress frigjøres smak og aroma.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek gul karripasta, hvitløk og sitrongress i 1 min, eller til velduftende.

TIPS: Sitrongresset plukkes ut før servering.

Lag saus
5

Tilsett kokosmelk, svinestrimler og gulrot i stekepannen.

Senk til middels varme og la putre i 2-3 min, eller til tyknet.

Tilsett spinat, en stor skvett limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Ta pannen fra varmen og vend inn spinat til den mykner.

Plukk ut sitrongress.

Server
6

Fordel ris i skåler.

Topp med svinestrimler, og dryss over med chili og koriander.

Press limesaft over retten.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.