
Thailandsk-inspirert hyse
med ingefærris og salte peanøtter
I dag skal vi la oss inspirere av det thailandske kjøkkenet. Vi skal lage pannestekt hyse, vendt i en rund og god kokossaus der vi tilsetter litt sitrongress for ekstra smak. Som tilbehør skal vi lage ris med ingefær og gulrotbånd syltet i lime. Det hele toppes med saltede peanøtter og chili for den vågale.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
125 ml
Kokosmelk
1 stk
Sitrongress
½ stk
Lime
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 g
Jasminris
2 stk
Gulrot
½ stk
Ingefær
1 pose
Thaibasilikum
1 stk
Rød chili
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1.5 dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 1 min.
TIlsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skrell gulrot til lange bånd.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland gulrot, en stor skvett limesaft og en klype salt i en skål. Sett til side.
Bank sitrongress lett med ei tresleiv, og skjær i to på langs.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Klapp fisk tørr kjøkkenpapir. Vend fisk i melblandingen, til dekket på alle sider.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 1-2 min på hver side, eller til fisken er lett brunet.

Tilsett vann [1,5 dl | 3 dl], grønnsaksbuljong, sitrongress, kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min, til fisken er gjennomstekt og sausen har tyknet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Plukk blader av thaibasilikum og finhakk.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Grovhakk peanøtter.
Rett før servering, fjern sitrongresset fra sausen og rør inn basilikum. Tilsett saft fra resterende limebåter og smak til med en klype salt.
Rør opp risen med en gaffel.

Anrett ris, gulrot og fisk på tallerkener.
Hell saus over.
Topp med chili og peanøtter.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.