Skip to main content
Thailandsk sesamlaks

Thailandsk sesamlaks

med karrisaus, poteter og koriander

4.1
(8)
Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

2 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder: Sennep)

500 g

Poteter

1 stk

Sitrongress

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflak

200 ml

Kokosmelk

Næringsinnhold

Kalorier755.7 kcal
Energi (kj)3162 kj
Fett41.9 g
Mettet fett20.2 g
Karbohydrater62 g
Sukker12.3 g
Fiber7.9 g
Protein35 g

Framgangsmåte

Bak poteter og gulrøtter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter og gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Legg poteter og gulrot på en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre. TIPS: Skjær alt i like store biter, så blir alt jevnt stekt.

Forbered råvarer
2

Rens squash [1/2 stk, 2P] og skjær den i 2 cm store biter. Bank sitrongress med en tresleiv. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta og en klype chiliflak i en skål. Tilsett sitrongesstilk til skålen med kokosmelkblanding. 

Paner laks
3

Paner laksefilet i sesamfrø til de er helt dekket.

Bak squash
4

Når potetene har 15 min igjen, legg squash i den ildfaste formen og sett inn i ovnen igjen.

Bak laks
5

Når grønnsakene har 10 min igjen og potetene begynner å bli sprø, tilsett kokosmelkblandingen. Plasser sesamlaks oppå grønnsakene med skinnet opp, drypp over en skvett olivenolje* og stek i ovnen i 8-10 min. Fjern sitrongress fra kokosmelkblandingen før servering. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Fordel grønnsaker i dype tallerkener med med sesamlaks oppå. Topp med koriander. TIPS: Hvis du liker sterk mat, kan du strø over resterende chiliflak.