Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
2 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
1 pose
Koriander
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
500 g
Poteter
1 stk
Sitrongress
½ stk
Ingefær
1 g
Chiliflak
200 ml
Kokosmelk
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter og gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Legg poteter og gulrot på en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre. TIPS: Skjær alt i like store biter, så blir alt jevnt stekt.
Rens squash [1/2 stk, 2P] og skjær den i 2 cm store biter. Bank sitrongress med en tresleiv. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta og en klype chiliflak i en skål. Tilsett sitrongesstilk til skålen med kokosmelkblanding.
Paner laksefilet i sesamfrø til de er helt dekket.
Når potetene har 15 min igjen, legg squash i den ildfaste formen og sett inn i ovnen igjen.
Når grønnsakene har 10 min igjen og potetene begynner å bli sprø, tilsett kokosmelkblandingen. Plasser sesamlaks oppå grønnsakene med skinnet opp, drypp over en skvett olivenolje* og stek i ovnen i 8-10 min. Fjern sitrongress fra kokosmelkblandingen før servering. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Fordel grønnsaker i dype tallerkener med med sesamlaks oppå. Topp med koriander. TIPS: Hvis du liker sterk mat, kan du strø over resterende chiliflak.