HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Sesamlaks
topBanner
Thailandsk sesamlaks

Thailandsk sesamlaks

med karrisaus, poteter og koriander

Tags:Rask
Allergener:FiskSesamGlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

Squash

2 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

500 g

Poteter

1 stk

Sitrongress

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflak

200 ml

Kokosmelk

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier756 kcal
Energi (kj)3162 kj
Fett41.88 g
Mettet fett20.2 g
Karbohydrater62.03 g
Sukker12.3 g
Protein35.03 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter og gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Legg poteter og gulrot på en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre. TIPS: Skjær alt i like store biter, så blir alt jevnt stekt.

2

Rens squash [1/2 stk, 2P] og skjær den i 2 cm store biter. Bank sitrongress med en tresleiv. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta og en klype chiliflak i en skål. Tilsett sitrongesstilk til skålen med kokosmelkblanding. 

3

Paner laksefilet i sesamfrø til de er helt dekket.

4

Når potetene har 15 min igjen, legg squash i den ildfaste formen og sett inn i ovnen igjen.

5

Når grønnsakene har 10 min igjen og potetene begynner å bli sprø, tilsett kokosmelkblandingen. Plasser sesamlaks oppå grønnsakene med skinnet opp, drypp over en skvett olivenolje* og stek i ovnen i 8-10 min. Fjern sitrongress fra kokosmelkblandingen før servering. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

6

Fordel grønnsaker i dype tallerkener med med sesamlaks oppå. Topp med koriander. TIPS: Hvis du liker sterk mat, kan du strø over resterende chiliflak.