HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Sesamlaks
topBanner
Thailandsk sesamlaks

Thailandsk sesamlaks

med karrisaus, poteter og koriander

Denne ukens fiskemiddag byr på mange spennende ingredienser med en thailandsk vri. Vi sparer på oppvasken ved å tilberede alt i en form i ovnen, så alle smakene blandes i en perfekt harmoni. Vi starter med å bake poteter og gulrøtter, deretter squash. Mens grønnsakene koser seg i ovnen, blander vi kokosmelk og panert laks i sesamfrø. Grønnsakene toppes med saus og laks, som også blir bakt i ovnen.

Tags:Rask
Allergener:FiskHveteSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Squash

2 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

10 g

Jalapeno

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

20 g

Karripasta

(InneholderSennep)

500 g

Poteter

1 stk

Sitrongress

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflak

200 ml

Kokosmelk

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3222 kj
Kalorier770 kcal
Fett42 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater64 g
Sukker14 g
Protein36 g
Natrium3 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær potet og gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Legg potet og gulrot på en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre.

TIPS: Skjær alt i like store biter, så blir alt jevnt stekt.

2

Rens squash [1/2 stk, 2P] og skjær den i 2 cm store biter. Bank sitrongress med en tresleiv. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta og en klype chiliflak i en skål. Tilsett sitrongesstilk til skålen med kokosmelkblanding.

3

Paner laksefilet i sesamfrø til de er helt dekket.

4

Når potetene har 15 min igjen, legg squash i den ildfaste formen og sett inn i ovnen igjen.

5

Når grønnsakene har 10 min igjen og potetene begynner å bli sprø, tilsett kokosmelkblandingen. Plasser sesamlaks oppå grønnsakene med skinnet opp, drypp over en skvett olivenolje* og stek i ovnen i 8-10 min. Fjern sitrongress fra kokosmelkblandingen før servering.

VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

6

Fordel grønnsaker i dype tallerkener med med sesamlaks oppå. Topp med koriander. TIPS: Hvis du liker sterk mat, kan du strø over resterende chiliflak.