HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Svinewok
topBanner
Thailandsk svinewok

Thailandsk svinewok

med aromatisk sitrongressris og stekte grønnsaker

I dag kan vi friste med en nydelig thailandsk svinewok! Vi steker svinekjøtt, brokkoli og gulrot til perfeksjon, før det blandes med kokosmelk, grønnsaksbuljong og limesaft. Vi serverer woken med aromatisk sitrongressris, og topper alt med fersk koriander.

Tags:Rask
Allergener:HveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

2 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

200 ml

Kokosmelk

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier829 kcal
Energi (kj)3467 kj
Fett33.38 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater78.11 g
Sukker13.6 g
Protein49.93 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] forsiktig med en tresleiv. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* og kok opp [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er myk og vannet absorbert.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk koriander. Skjær lime i båter.

3

Skjær svinekjøtt i 1 cm strimler på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Overfør til en skål.

4

Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann* i stekepannen. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min.

5

Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, soyasaus og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la putre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett svinekjøtt og rør godt. Fjern sitrongresset fra risen.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinewok. Pynt med koriander og press en skvett limesaft over. Strø over en klype chiliflak om du liker litt sterk mat.