Skip to main content
Thailandsk kidneybønnekarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kidneybønnekarri

Thailandsk kidneybønnekarri

med sitrongressris og sterk chiliolje

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterj vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal så lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt egne krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Langkornet hvit ris

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Soyasaus

1 stk

Sitrongress

½ stk

Sprøstekt løk

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Paprika

30 g

Spinat

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1.5 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier928 kcal
Energi (kj)3882 kj
Fett51.7 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater86.6 g
Sukker9.7 g
Fiber11.2 g
Protein19.5 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en kjevle. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. 

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

Fjern sitrongress. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1,5 ss | 3 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side. 

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek paprika
3

Skyll kidneybønner. 

Skyll spinat. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek paprika i 2-3 min, eller til den mykner.

Lag saus
4

Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet. 

Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft. 

Smak til med en klype salt og pepper.

Lag peanøttblanding
5

Grovhakk koriander og peanøtter. 

Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk [1/2 pake, 2P] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.

Topp med hvitløksolje og peanøttblanding. 

Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.