topBanner
Pasta Caponata

Pasta Caponata

med tagliatelle, aubergine & timian

Har du ikke hørt om Pasta Caponata? Da er det på tide! Prøv denne fantastiske blandingen av spennende ingredienser. Tagliatelle er en pasta som minner litt om fettuccine, og som passer veldig bra til retter med mye saus. Dagens herlige saus inneholder tomater, aubergine, timian, hvitløk og chili.

Tags:Under 600 kcalVegetar
Allergener:SelleriHveteMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

250 g

Pasta

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gul paprika

½ stk

Aubergine

1 stk

Rød paprika

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Timian

1 stk

Chili

1 boks

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2352 kj
Kalorier562 kcal
Fett9.72 g
Mettet fett3.08 g
Karbohydrater87.47 g
Sukker22.69 g
Protein24.07 g
Natrium6.128 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og gul og rød paprika i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

2

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili. Plukk blader av timian [2 stilker | 4 stilker].

TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.

3

Når grønnsakene har 10 min igjen, kok opp en stor kjele med vann. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og timian (spar litt til servering) og stek i 1 min.

4

Tilsett hakkede tomater, ricotta [1/2 boks, 2P], grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og vann [1 dl | 2 dl] og småkok på middels varme i 2-3 min. Tilsett pasta og en klype salt i kjelen med kokende vann. Kok i 4-5 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg pasta tilbake i kjelen.

5

Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta til tomatsausen. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

6

Fordel pasta i tomatsaus i dype tallerkener. Strø over chili, revet ost og resterende timian.