topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

med ovnsbakt aubergine og hvitløksbrød

Vegetarisk moussaka med ovnsbakt aubergine og hvitløksbrød.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Pizzadeig

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

1 stk

Aubergine

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

50 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier759 kcal
Energi (kj)3175 kj
Fett38.6 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater62.6 g
Sukker14.1 g
Protein28.9 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak aubergine
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta pizzadeig [1/2 stk, 2P] ut av kjøleskapet, rull den ut med medfølgende bakepapir og la stå steg 5.

Skjær aubergine i 1 cm skiver. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Bak i 10-12 min, eller til gylne. Snu aubergineskivene halvveis. 

Forbered råvarer
2

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille (spar noen hele blader til pynt).

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk, halvparten av hvitløken og en klype salt i 4-5 min.

Rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], halvparten av persillen, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts], og la småkoke i 1-2 min, eller til aubergine er ferdig.

Lag moussaka
4

Overfør halvparten av vegetardeigblandingen til en ildfast form. Legg på et lag aubergine, og hell over resterende vegetardeigblanding. Hell over mornaysaus [1/2 pakke, 2P] og strø over finrevet ost. Bak i ovnen i 14-15 min, eller til toppingen bobler og osten er gyllen.

Tilbered hvitløksbrød
5

Overfør pizzadeig (behold bakepapiret) til stekebrettet brukt til aubergine. Brett deigen sammen. Bruk fingrene og press små fordypninger i deigen.

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og resterende hakket persille i en liten skål.

Pensle blandingen over pizzadeigen og krydre med en stor klype salt. Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllenbrun og gjennomstekt.

Server
6

Anrett vegetarisk moussaka i dype tallerkener og pynt med resterende persilleblader. 

Skjær hvitløksbrød i skiver og server ved siden av.