topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakiglasert aubergine

Teriyakiglasert aubergine

med 'sushi-style'-ris og sesamstekt pak choi

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

En sunn og smakfull vegetarmiddag med deilige smaker fra det asiatiske kjøkkenet! Vi serverer ovnsbakt teriyakiglasert aubergine med moderne sushiris. I tillegg steker vi pak choi og spinat med sesamfrø og hvitløk, og vi kan friste med en topping laget av sprøstekt løk mikset med koriander, chili og vårløk.

Tags:
Plantebasert
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Pak choi

½ g

Chiliflak

1 pose

Koriander

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Vårløk

150 g

Jasminris

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

2 ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2647 kj
Fett26 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater87.2 g
Sukker21 g
Protein10.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
 
Skjær aubergine på langs i 2 cm båter.
 
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
 
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
 
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til brunet og møre.

Kok ris
2

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
 
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag sprøstekt løkmiks
3

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
 
Finhakk koriander.
 
Bland sprøstekt løk [1/2 pose, 2P], koriander,
chiliflak [1/2 pose, 2P] og vårløk i en liten skål. Sett til side.
 
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered råvarer
4

Grovhakk pak choi.
 
Skyll spinat.
 
Finhakk eller press hvitløk.
 
Når aubergine har 5 min igjen, bland inn
teriyakisaus. Sett inn i ovnen igjen og bak i
3-5 min, eller til klissete.

Stek grønnsaker
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor
stekepanne på middels høy varme.
 
Stek pak choi, spinat, sesamfrø [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvitløk i 2-3 min, eller til spinaten har falt sammen.
 
Rett før servering, bland hvitvinseddik og sukker [2 ts | 4 ts] sammen med risen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Legg på aubergine, sprøstekt løkmiks og stekte grønnsaker i seksjoner. 
 
Legg på en klatt asiatisk majones.