HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOstegratinert Aubergine
topBanner
Ostegratinert aubergine

Ostegratinert aubergine

med bulgur, karamellisert rødløk & myntesalat

Tags:RaskVegetar
Allergener:SulfitterSelleriNøtterglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Aubergine

4 g

Saha-Ras

1 stk

Rødløk

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

½ pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

170 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

75 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

¼ ts

Yoghurt

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 4)

8 dl

Sukker (steg 3)

1 ss

Vann (steg 2)

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier507 kcal
Energi (kj)2120 kj
Fett11.39 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater71.96 g
Sukker14.3 g
Protein17.49 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Del aubergine på langs. Skjær 1 cm dype risser i kryssmønster på auberginen (ikke skjær gjennom skallet). Drypp over en smule olivenolje* på hver halve aubergine. Krydre med en stor klype salt* og pepper* og halvparten av Saha-Ras. Bruk fingrene til å gni krydder inn i rissene. Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir og plasser øverst i ovnen. Bak i ovnen i 22-25 min, inntil gylden og myk.

2

Kok opp lettsaltet vann* [8 dl | 16 dl] i en mellomstor kjele. Skjær rødløk i tynne skiver. Rens og grovhakk agurk. Skrell gulrot i lange bånd. Plukk mynteblad og finhakk. Grovhakk persille. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Grovhakk mandler.

3

Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og stek i 5-6 min under omrøring, til de er myke. Tilsett balsamico, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og vann* [1 ss | 2 ss]. Bland godt og stek i ytterligere 3-4 min, eller inntil karamellisert. Bland agurk, gulrot, mynte (spar litt til pynt), en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og en smule olivenolje* i en bolle. Rør godt rundt og smak til med salt* og pepper*.

4

Når det gjenstår 5 min av steketiden til aubergine, tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og resterende Saha-Ras i kjelen med kokende vann. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente'. Hell vannet fra og rør inn persille og en klype sitronskall. Smak til med en stor skvett olivenolje*, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

5

Ta aubergine ut av ovnen når den er myk, og skru varmen opp til 240°C/220°C (varmluft). Smuldre gresk salatost på aubergine og plasser øverst i ovnen og stek i 4-5 min, inntil osten begynner å bli gylden.

6

Anrett bulgur på tallerkener og topp med aubergine (en halv per person). Anrett myntesalat ved siden av. Øs over karamellisert rødløk og topp med en klatt yoghurt. Pynt med hakkede mandler og resterende mynte. Serveres med sitronbåter ved siden av.