1 stk
Squash
2 stk
Løk
300 ml
Hvitløk
4 g
Matfløte
(Inneholdermelk)200 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)50 g
Finrevet ost
(Inneholdermelk, Egg)etter behov
Sjampinjong
Grønnkål
Ravioli med ricotta & spinat
(Inneholdermelk, Egg, gluten)Smør* (steg 2)
Sett ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skjær sopp og løk i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*.
Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek squash, løk og sopp med en klype salt* i 5-6 min, til myke. Tilsett hvitløk og stek ytterligere 1 min.
Mens grønnsakene steker, legg grønnkål på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje* og en klype salt*. Stek i ovnen i 6-8 min, til sprø. TIPS: Hold et øye med grønnkålen de siste minuttene, den kan enkelt brenne seg.
Tilsett matfløte og grønnsaksbuljong til stekepannen med grønnsaker og la småkoke i 3-4 min, til sausen tykner. Krydre med en generøs klype pepper* og en liten klype salt*.
Kok ravioli i 3-4 min, eller til “al dente”. Hell av vannet. Tilsett ravioli og halvparten av grønnkålen til stekepannen med soppsaus. Bland godt. Smak til med salt*.
Fordel ravioli og soppsaus i dype tallerkener og strø over revet ost. Smak til med litt pepper* og topp med resterende grønnkål.