
Disk opp med en mettende salat med ovnsbakte rotgrønnsaker, hjemmelagde briochekrutonger og en smakfull honning- og sennepsdressing. Salaten toppes med geitost vendt i tranebær, pinjekjerner og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
1 stk
Eple
2 stk
Rødbete
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
1 stk
Citrus
1 stk
Bladpersille
100 g
Salatblanding
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam, Hvete, Rug, Spelt, Gluten, Bygg, Havre)
20 g
Tranebær
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
1 stk
Gressløk
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
¼ ts
Salt til grønnsaker

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side og la svalne.
Finhakk tranebær, gressløk og pinjekjerner og bland i en dyp tallerken.
Ta geitost ut av pakningen og skjær i skiver.
Vend geitost i pinjekjerneblandingen og legg over på en tallerken.

Skjær briochebrød i 2 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til krutongene er gylne og sprø.

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og grovhakk.
Skyll salatblanding.
Halver sitrusfrukt.
Grovhakk persilleblad.

Bland ovnsbakte rotfrukter, eple, salatblanding, krutonger, persille og gresskarkjerner med honning- og sennepsdressing og en skvett sitrusfruktsaft i en stor skål.

Anrett salat i dype tallerkener.
Topp med geitost.

