Skip to main content
Pinjekjerne- og tranebærvendt geitostsalat
Pinjekjerne- og tranebærvendt geitostsalat

Pinjekjerne- og tranebærvendt geitostsalat

med briochekrutonger og bakte rotfrukter

Disk opp med en mettende salat med ovnsbakte rotgrønnsaker, hjemmelagde briochekrutonger og en smakfull honning- og sennepsdressing. Salaten toppes med geitost vendt i tranebær, pinjekjerner og gressløk.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

1 stk

Eple

2 stk

Rødbete

100 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

1 stk

Citrus

1 stk

Bladpersille

100 g

Salatblanding

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam, Hvete, Rug, Spelt, Gluten, Bygg, Havre)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

1 stk

Gressløk

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier727 kcal
Energi (kj)3042 kj
Fett29.4 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater86.8 g
Sukker42.8 g
Fiber12.1 g
Protein23.4 g
Natrium112.9 mg
Potassium122.9 mg
Calcium6.6 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Paner geitost
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side og la svalne.

Finhakk tranebær, gressløk og pinjekjerner og bland i en dyp tallerken.

Ta geitost ut av pakningen og skjær i skiver.

Vend geitost i pinjekjerneblandingen og legg over på en tallerken.

Lag krutonger
3

Skjær briochebrød i 2 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til krutongene er gylne og sprø.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og grovhakk.

Skyll salatblanding.

Halver sitrusfrukt.

Grovhakk persilleblad.

Bland salat
5

Bland ovnsbakte rotfrukter, eple, salatblanding, krutonger, persille og gresskarkjerner med honning- og sennepsdressing og en skvett sitrusfruktsaft i en stor skål.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener.

Topp med geitost.