Skip to main content
Ildfull linse-dhal

Ildfull linse-dhal

med urtepitabrød og svalende agurk inspirert av Numel

Dhal er en klassisk indisk rett som varmer opp kroppen på null komma niks. Ta frem en stor stekepanne og fyll den med løk, ingefær, chili, vår herlige indiske krydderblanding - Mild Mahal, tomat, røde linser, kokosmelk, soyasaus og en generøs skvett sitrusfruktsaft. Tilbehøret urtesmørstekte pitabrød og frisk agurk - en rett og slett utsøkt middag!

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Mynte & koriander

200 g

Røde linser

2 stk

Tomat

½ stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Chili

2 stk

Hvitløk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder: Gluten)

1 stk

Løk

90 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

3 dl

Vann til gryterett

1 ss

Smør til urtesmør

Næringsinnhold

Kalorier761 kcal
Energi (kj)3183 kj
Fett23.5 g
Mettet fett15.4 g
Karbohydrater94.7 g
Sukker11 g
Protein31.6 g
Natrium410.7 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Finhakk løk.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk tomat og løk (eller press).

Skyll røde linser.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Stek grønnsaker
2

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett ingefærpasta, chili, hvitløk, Mild Mahal, tomat og linser. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag dhal
3

Tilsett vann, kokosmelk, grønnsaksbuljong og soyasaus.

Kok opp, senk deretter varmen til middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linser er myke.

Krydre med en klype salt og pepper og tilsett en stor skvett sitrusfruktsaft.

TIPS: Tilset en skvett vann, hvis den føles for tykk.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Lag urtesmør
4

I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm biter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland mynte, koriander, smør og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek pitabrød
5

Varm opp en annen stekepanne på middels høy varme.

Tilsett urtesmør og pitabrød, og stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet.

Server
6

Anrett dhal i skåler og topp med agurk.

Skjær urte-pita i skiver og server på siden.