Kremet kidneybønnesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kidneybønnesuppe

Kremet kidneybønnesuppe

med ovnsbakt søtpotet og fersk vårløk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Når det er kaldt utenfor er det godt med en varm suppe til middag. I dag skal vi lage en nydelig kremet kidneybønnesuppe med ovnsbakt søtpotet og kokosmelk. Suppen bygges på kokosmelk, og vi krydrer med blant annet hvitløk og vårløk.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Plantebasert
Klimasmart
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmelk

450 g

Søtpotet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

2 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2533 kj
Fett28.6 g
Mettet fett17.5 g
Karbohydrater61.2 g
Sukker15.8 g
Protein18.5 g
Natrium543.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm tykke terninger.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. 

TIPS: Skjær søtpotet i jevn størrelse, så blir de ferdige til tiden.

Forbered råvarer
2

Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne. 

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær paprika i 2 cm tykke terninger.

Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek det hvite av vårløken og paprika i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett hvitløk, Panamat og Ay Cajun-ba og stek i 30 sek.

Lag suppe
4

Tilsett kidneybønner, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], kokosmelk og grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen til middels og la småkoke i 10-12 min, eller til tyknet.

Krydre suppen
5

Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett kidneybønnesuppe i dype tallerkener og topp med søtpotet.

Pynt med det grønne av vårløken.