HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikanske Linser
topBanner
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med mais og søtpotetbåter

Tags:Vegetar
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 boks

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier615 kcal
Energi (kj)2574 kj
Fett16.31 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater74.54 g
Sukker15.1 g
Protein26.63 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i kvarte på langs, og prikk hull med en gaffel. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

2

Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Riv limeskall fint, og skjær lime i båter. Finhakk hvitløk. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Hell væsken av mais. Skjær jalapeño i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en skvett limesaft og halvparten av koriander i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og limeskall, og stek i 1 min. Tilsett vann* [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*.

5

Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos med en skvett limesaft og en skvett olivenolje* i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Fordel poteter på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.