Varm halloumi-stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm halloumi-stroganoff

Varm halloumi-stroganoff

med basmatiris og fersk persille

Halloumi har hovedrollen i denne retten, og vi byr på en fantastisk smaksopplevelse i form av en litt annerledes stroganoff. Retten inneholder også løk, gulrot, paprika, fløte og vår smakfulle krydderblanding, Mamas Favoritt. Vi serverer stroganoff med villris, og topper alt med fersk persille og chili.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

½ pose

Kruspersille

½ boks

Tomatpure

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier954 kcal
Energi (kj)3990 kj
Fett53.2 g
Mettet fett29.7 g
Karbohydrater78.5 g
Sukker18.4 g
Protein36.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Stek halloumi
2

Skjær halloumi i 2 cm biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 6-7 min, eller til gyllen. Overfør til en tallerken.

TIPS: Skjær halloumi i like store biter og sørg for at alle sider får litt farge.

Forbered råvarer
3

Finhakk løk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær paprika i 1 cm strimler.

Skyll spinat.

Grovhakk persille [1/2 pose, 2P].

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepannen på middels høy varme.

Stek gulrot, løk og paprika i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P] og Mamas Favoritt, og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], en skvett vann, grov sennep og grønnsaksbuljong. La putre i 4-5 min, eller til tyknet.

Bland sammen
5

Vend halloumi inn i sausen. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Tilsett halloumi-stroganoff og strø over persille og en klype chiliflak.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chiliflak.