Indisk halloumi-butter masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk halloumi-butter masala

Indisk halloumi-butter masala

med langkornet ris og agurkraita

Butter masala er en mild indisk rett, og i vår vegetariske versjon steker vi halloumibiter sammen med krydderblandingen Mild Mahal til de er gylne og sprø. Sausen består av Tikka Masala, fløte, smør, spinat og et hint av tomat. Som tilbehør kan vi friste med dampet hvitløksris og en forfriskende raita.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

30 g

Tikka masala

½ boks

Tomatpure

4 g

Mild Mahal

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1062 kcal
Energi (kj)4445 kj
Fett63.6 g
Mettet fett37.6 g
Karbohydrater78.3 g
Sukker14.3 g
Protein40.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 5,3 dl], og kok opp. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag raita
2

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Finhakk mynteblad.

Bland yoghurt, mynte, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Stek halloumi
3

Skjær halloumi i 2 cm biter.

Bland halloumi og Mild Mahal i en mellomstor skål.

Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett halloumi og Mild Mahal, og vend noen runder.

Stek under omrøring i 4-5 min, eller til brunet.

Sett til side på en tallerken.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Skyll spinat.

Lag saus
5

Vask pannen, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og varm opp på middels høy varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til myk.

Tilsett tomatpure [1/2 pakke, 2P], smør [1 ss | 2 ss] og Tikka Masala. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet.

Senk varmen til middels og tilsett vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], matfløte [1/2 pakke, 2P] og spinat.

La putre i 2-3 min, eller til tyknet.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med saus og halloumi.

Legg ved litt raita.