Vegetarisk spaghetti bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk spaghetti bolognese

Vegetarisk spaghetti bolognese

med ristede pinjekjerner og fersk basilikum

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Pasta bolognese er en populær klassiker, men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon med hvitløk, gulrot, tomat og linser. Vi topper alt med ristede pinjekjerner, italiensk hardost og fersk basilikum.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Sulfitter
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

1 boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Tomat

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Hvitløksflørt

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3403 kj
Fett17.04 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater123.36 g
Sukker30.4 g
Protein35.81 g
Natrium1408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk halvparten av basilikumblader og plukk av resten.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Skyll linser i en sil under kaldt vann.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk, gulrot, tomat, Hvitløksflørt og tomatpuré i 2-3 min.

Lag bolognese
3

Tilsett balsamico og sukker [1 ts | 2 ts] og stek i 1-2 min.

Tilsett hakkede tomater, vann [4 dl | 8 dl], soyasaus, grønnsaksbuljong, linser og en klype pepper. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke under lokk i 20-25 min. Rør av og til.

Fjern lokket og kok i ytterligere 3-4 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og tilsett hakket basilikum.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.

Kok spaghetti
4

Når bolognesesausen har 10 min igjen, kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, så spaghettien ikke klistrer seg sammen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.

Rist pinjekjerner
5

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 2-4 min, eller til gylne.

Bland spaghetti med bolognesen.

Server
6

Anrett spaghetti bolognese i dype tallerkener.

Topp med ristede pinjekjerner, italiensk hardost og resterende basilikumblader.