topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karristekte kikerter

Karristekte kikerter

med ristet cashewris og søt aprikoschutney

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en skikkelig god og smakfull rett med kikerter i hovedrollen. Vi steker kikerter, gulrot og løk med karri, ingefær og hvitløk, og serverer dem med en sprø cashewris, spinatsalat med chili og tomat og en søt aprikoschutney.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 pakke

Kikerter

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-On

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

2 stk

Tomat

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier917 kcal
Energi (kj)3835 kj
Fett46.44 g
Mettet fett19.7 g
Karbohydrater99.23 g
Sukker22.6 g
Protein19.42 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne. Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la smelte. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Finhakk løk.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Hell av væsken og skyll kikerter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett gulrot og løk, og stek i 2-3 min.

Lag saus
4

Tilsett Curry-on, Goan xacuti, ingefær, hvitløk, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen, og stek i 30 sek.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og kok i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.

Fjern fra varmen og rør inn aprikoschutney [1 ss | 2 ss] og creme fraiche. Smak til med en klype salt og pepper.

Lag salat
5

Finhakk tomat.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Skyll spinat og grovhakk.

Bland tomat, chili, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, vær forsiktig med chilien.

Servér
6

Rør opp risen med en gaffel.

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kikertekarri og salat.

Legg resterende aprikoschutney på siden.