HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Vegetarbowl
topBanner
Asiatisk vegetarbowl

Asiatisk vegetarbowl

med stekte kikerter, avokado og ris

Tags:RaskVegetar
Allergener:SoyaSesamSulfitterglutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSoya, Sesam, Sulfitter, gluten)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSoya, Sesam, gluten)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

½ stk

Chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier752 kcal
Energi (kj)3145 kj
Fett26.88 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater95.86 g
Sukker20.4 g
Protein19.2 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [1/4 ts I 1/2 ts], rør rundt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Riv limeskall [1/2 stk, 2P.] og skjær lime i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min eller til det begynner å tykne.

3

Skjær tomat i 1 cm tykke terninger. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Skjær chili i to på langs, fjern frø og finhakk. Finhakk vårløk.

4

Bland asiatisk dressing, majones og en skvett vann* i en bolle. Bland kålblanding, en smule olivenolje*, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en separat bolle.

5

Tilsett vårløk til gryten med ris og rør godt rundt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.

6

Anrett ris i skåler. Plasser kikerter, tomat, kålsalat og avokado i hver sitt hjørne av skålen. Drypp over asiatisk majones i midten. Dryss med chili og servér med limebåter ved siden av.