HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon Asiatiske Salattacos
topBanner
 Asiatiske salattacos

Asiatiske salattacos

med marinert kidneybønnemos, mangosalat og ris

Tags:Vegetar
Allergener:SesamglutenSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

½ stk

Mango

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Chili

2 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

1 pakke

Kidneybønner

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

50 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSesam, gluten, Soya)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

2 ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier796.16 kcal
Energi (kj)3331.1335 kj
Fett32.0749 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater100.4917 g
Sukker28.4 g
Protein17.6595 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk ingefær. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Stek halvparten av hvitløk og halvparten av ingefær i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta av varmen og la hvile under lokk i 10 min. 

2

Plukk forsiktig salatblader, 5 hele blader per person. Vask dem, klapp dem tørre med kjøkkenpapir og la dem lufttørke. Hakk mynte og koriander. (WM - finhakk eller grovhakk?). 

3

Riv gulrot (uskrellet). Skrell og del mango i to på valgfri side av stenen, og skjær deretter mango i 1 cm tykke terninger. Skjær lime i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk. Bland mango med halvparten av gulrot, chili og sesamfrø i en liten bolle. Krydre med en stor skvett lime og en klype salt*. 

4

Finhakk vårløk. Bland ferdig ris med vårløk, resterende gulrot og halvparten av soysasaus. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål. 

5

Varm opp en stor stekepanne og stek kidneybønner, limesaft [1 ss | 2 ss], sukker* [2 ts | 3 ts], olivenolje* [1 ss | 2 ss], resterende ingefær, hvitløk, chili og soyasaus på middels varme. Rør inntil sukker er oppløst, 1-2 min. Mos kidneybønner med en gaffel. 

6

Anrett ris i skåler og pynt med sesamfrø. Fyll salatblader med kidneybønnemos og mangosalat, og topp med asiatisk majones. Pynt med mynte og koriander, og press en skvett lime over før servering.