HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Salattacos
topBanner
Asiatiske salattacos

Asiatiske salattacos

med marinert kidneybønnemos, mangosalat og ris

I dag reiser vi på en kulinarisk tur til Asia, og lager salattacos med kidneybønnemos, ingefær, hvitløk, chili og soyasaus. Vi lager også en herlig mangosalat med chili, sesamfrø, mynte og koriander. Et vidunderlig tilbehør er en sprø rissalat med vårløk og gulrøtter.

Tags:Vegetar
Allergener:SesamHveteSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

½ stk

Mango

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Chili

2 stk

Vårløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

1 pakke

Kidneybønner

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

50 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSesam, Hvete, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 5)

2 ts

Sukker* (steg 5)

¼ ts

Salt* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3549 kj
Kalorier848 kcal
Fett36.37 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater102.88 g
Sukker27.61 g
Protein19.89 g
Natrium5.456 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk ingefær. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en stor kjele på middels varme. Stek halvparten av hvitløken og halvparten av ingefæren i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Plukk forsiktig salatblader (5 per person). Vask dem, klapp dem tørre med kjøkkenpapir og la dem lufttørke. Hakk mynte og koriander grovt. Skyll kidneybønner under kaldt vann*-

3

Riv gulrot (uskrellet). Skrell og del mango [1/2 stk, 2P] i to, fjern steinen og skjær den i 1 cm tykke biter. Skjær lime i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frøene og finhakk. Bland mango med halvparten av gulrot, halvparten av chili og sesamfrø i en liten skål. Krydre med en stor skvett lime og en klype salt*.

4

Finhakk vårløk. Bland ferdig ris med vårløk, resterende gulrot og halvparten av soyasausen. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål.

5

Varm opp en stekepanne på middels varme. Stek kidneybønner, limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [2 ts | 3 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], resterende ingefær, hvitløk, chili og soyasaus i 1-2 min, til sukkeret er oppløst. Mos kidneybønner med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener og pynt med sesamfrø. Fyll salatblader med kidneybønnemos og mangosalat, toppet med asiatisk majones. Pynt med mynte og koriander, og press en skvett lime over før servering.