HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Auberginepizza
topBanner
Vegetarisk auberginepizza

Vegetarisk auberginepizza

med karamellisert løk og revet mozzarella

I dag kan vi friste med en herlig oppskrift på en smakfull auberginepizza med karamellisert løk og mozzarella. Mens auberginen bakes i ovnen, karamelliserer vi løk med balsamico, og lager en sprø salat med ruccola og vinaigrette. Vi topper pizzaen med en kremet hvitløksdressing.

Tags:Vegetar
Allergener:SulfitterGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

6 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Aubergine

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pizzadeig

(InneholderGluten)

100 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

40 g

Ruccola

1 boks

Tomatpure

2 g

Middelhavsdrøm

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1046 kcal
Energi (kj)4376 kj
Fett46.48 g
Mettet fett14.3 g
Karbohydrater109.62 g
Sukker20.4 g
Protein31.7 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Plasser et stekebrett nederst i ovnen. Skjær aubergine i tynne skiver. Bland aubergine med olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] i en skål. Fordel aubergine på et nytt stekebrett øverst i ovnen og stek i 10-15 min, til myke.

2

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Bland hvitløk med rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Bland tomatpure og vann* [1/2 dl | 1 dl] til en tomatsaus i en skål.

3

Rull ut pizzadeig (med bakepapir) på det varme stekebrettet fra ovnen. Smør tomatsaus jevnt over pizzadeigen. Strø over mozzarella og topp med aubergine. Stek pizza øverst i ovnen i 12-15 min, til deigen er gyllen og osten bobler. TIPS: Snu stekebrettet halvveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 4-5 min under omrøring. Senk til middels varme og tilsett halvparten av balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker* [2 ts | 4 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i 3 min, til karamellisert.

5

Pisk resterende balsamico [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann*. Bland ruccola med vinaigretten. Smak til med pepper*.

6

Topp pizza med karamellisert løk og drypp over hvitløksrømme. Pynt pizza med litt ruccola, og server resterende ruccola på siden