Pizzasandwich er rett og slett pizzabunner som brettes sammen og fylles med masse gode ingredienser. Her kombinerer vi sødme og syrlighet med ovnsbakt butternutgresskar, karamellisert rødløk og geitost, og serverer sandwichene med en herlig tomat- og valnøttsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Butternutgresskar
1 stk
Rosmarin
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)
1 stk
Rødløk
24 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
40 g
Ruccola
1 stk
Basilikum
1 stk
Tomat
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til karamellisert løk
1 ss
Smør til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 250°C/250°C (varmluft).
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Ta pizzadeig ut av pakningen og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.
Skrell og halver gresskar. Grav ut innmaten og skjær i 1/2 cm tynne skiver.
Plukk og grovhakk rosmarinblad.
Fordel gresskar på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til myke og gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, legg pizzadeigen på hvetemelet og del i to emner. Rull ut begge emner med hendene eller en kjevle til ca 15 cm i diameter. La pizzadeigen hvile et par minutter hvis den er vanskelig å jobbe med.
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Brett pizzadeigen på midten til halvmåner.
Bak i ovnen i 11-12 min, eller til brunet og gjennomstekt.
I mellomtiden, varm en stor stekepanne på middels-høy varme.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 4-5 min, eller til myknet.
Tilsett balsamico, smør, vann, sukker og salt. Rør om og stek i 2-3 min, eller til karamellisert.
Skjær tomat i båter.
Grovhakk basilikum.
Skyll ruccola.
Bland tomat, basilikum, halvparten av ruccola, valnøtter, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Åpne forsiktig pizzadeigene og hell over en skvett olivenolje.
Fyll med gressløk, rødløk, geitost og resterende ruccola.
Anrett pizza og tomatsalat på tallerkener.