Våre matkasserHjelpGavekort
Hvitløkspanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkspanert kylling

Hvitløkspanert kylling

med sitronpoteter og karamellisert løk

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

1 stk

Sitron

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Pære

500 g

Poteter

1 pose

Gressløk

70 g

Ruccola

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 3)

½ ss

Vann (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 4)

1 stk

Egg (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier574 kcal
Energi (kj)2403 kj
Fett6.3 g
Mettet fett1.5 g
Karbohydrater77.35 g
Sukker15.2 g
Protein46.66 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forberedelse
1

Skjær hver potet i fire deler. Skrell og del løk på midten, forså å kutte i tynne skiver.


Skrell og riv hvitløk (eller bruk en hvitløkspresse). Skjær pære i fire deler, fjern kjernen med frø, og kutt i tynne skiver. Finhakk gressløk. Riv sitronskall og del i sitron to [½ stk, 2P].

Panér kyllingbryst
2

Legg hvert kyllingbryst mellom to stykker plastfolie. Bank forsiktig kyllingen med bunnen av en kjele eller kjevle til den er 2 cm tykk over det hele. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en bolle. Bland pankoen, hvitløken og halve gressløken i en separat bolle. Smak til med en klype salt*. Dypp først kylling i egg*, deretter i pankomiksen. Sørg for at kyllingen er jevnt dekket i brødsmulemixen. Gjenta for hvert kyllingbryst. Ha på et fat og sett til side til senere.

Sitronpoteter
3

Kok opp en stor gryte med saltet vann*. Tilsett potetene etter oppkok og kok i ca 15-20 minutter, eller til potetene lett kan skjæres på tvers med en kniv. Fjern vannet fra kjelen når potetene er ferdig kokt og og ha i en klatt smør*, og det resterende av gressløk og sitronskall. Smak til med salt* og pepper*.

Karamellisert løk
4

I mellomtiden, tilsett en skvett olje i en stor stekepanne på middels/høy varme. Når den er varm, tilsett rødløken i skiver og stek til den er myk, 2-3 minutter. Når den er myknet, tilsett balsamico, sukker* [1 ts | 2 ts] og vann* [1/2 ss | 1 ss]. Kok under konstant omrøring til væsken er redusert og løken er karamellisert, ca 3-4 minutter. Ha over i en liten bolle og dekk med folie til senere.

Stek kylling
5

Gi stekepannen en rask tørk. Tilsett nok olje* til å dekke bunnen av stekepannen. Når oljen er varm, legg de panerte kyllingbrystene forsiktig ned i pannen. Stek på hver side til den er gyllen og kyllingen er gjennomstekt, ca 5-6 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Sett til side på en tallerken med litt kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig olje.

Salat og servér
6

Tilsett ruccola og pære i en liten bolle. Press over sitronsaft, drypp over litt olivenolje* og smak til med salt* og pepper*. Fordel salaten på tallerkene sammen med kylling, toppet med karamellisert rødløk, og avslutt med en porsjon sitronpoteter. Nyt!