topBanner
Poké bowl

Poké bowl

med syltet rødløk & ingefærs- og hvitløksris

Her kommer en oppdatert versjon av en av våre mest populære oppskrifter. Denne asiatiske poké bowl lager du med jasminris med aromatisk hvitløk og ingefær, toppet med stekt sopp, gulrot og løk. Frisk agurk og syltet løk gir retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og egg på toppen. Nam!

Tags:Under 600 kcalVegetar
Allergener:SesamHveteSoyaEggSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

1 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

1 stk

Rødløk

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSesam, Hvete, Soya)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

2 stk

Egg* (steg 5)

(InneholderEgg)

1 ts

Sukker* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

3 ss

Vann* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2357 kj
Kalorier563 kcal
Fett19 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater76 g
Sukker10 g
Protein18 g
Natrium2 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær. Varm opp en klatt smør og en skvett olivenolje i en stekepanne ved middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min, eller til gylden. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] kok opp. Senk til lav varme. La småkoke under lokk i 12 min, eller til risen er myk og vannet er absorbert. Sett til side og la hvile i 10 min eller til servering.

2

Skjær sopp i kvarte. Riv gulrot (uskrellet). Skjær rødløk i tynne skiver. Riv limeskall og skjær i båter. Skjær agurk i tynne halvmåner.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Bland asiatisk dressing og majones i en liten skål. Bland halvparten av rødløk, hvitvinseddik, vann [3 spsk | 6 spsk] og en klype sukker og salt* i en ny liten skål. Sett til side.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min, eller til myke. Tilsett soyasaus [½ pakke, 2P], limeskall, en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper. Stek i 1 min. Overfør til en skål med lokk for å holde på varmen.

5

Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje ved middels høy varme. Knekk egg [2 stk | 4 stk] og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Finhakk koriander.

6

Hell vannet av rødløk. Server ingefær- og hvitløksris i dype tallerkener. Topp med grønnsaker, agurk og syltet løk. Drypp over asiatisk dressing og topp med egg* stekt i sesam. Strø over koriander og resterende sesamfrø med limebåter på siden.