HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPulled Beans Wok
topBanner
Pulled beans wok

Pulled beans wok

med hvitløksris og knasende peanøtter

En herlig vegetarrett med pulled beans som vi steker med gode grønnsaker. Retten får en ekstra god smak av å blande pulled beans og grønnsaker med asiatisk woksaus, chili, ingefær og honning. Serveres med kremet hvitløksris som fanger den gode sausen.

Tags:VegetarKlimasmart
Allergener:HveteSoyaGlutenPeanøtterEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Squash

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

240 g

Pulled beans

(InneholderSoya, Gluten, Egg)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier795 kcal
Energi (kj)3326 kj
Fett29.01 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater90.85 g
Sukker21.1 g
Protein41.16 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts], og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland ingefær, chili (etter smak), honning [½ pakke, 2P], soyasaus, en stor skvett limesaft og olivenolje [½ ss | 1 ss] i en skål.

3

Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær gulrot i tynne staver. Skjær squash [½ stk, 2P] i tynne halvmåner. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm strimler.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans krydret med en klype salt og pepper i 3-4 min, til brunet. Tilsett halvparten av vårløken og stek under omrøring i ytterligere 1-2 min. Overfør til en tallerken og vask stekepannen.

5

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot, squash og paprika i 4-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett pulled beans tilbake i stekepannen og rør inn asiatisk saus. Varm opp i 2-3 min.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med pulled beans og grønnsaker. Pynt med peanøtter og resterende vårløk. Press en skvett limesaft over om ønskelig.