HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginepizza
topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamellisert løk, mozzarella & ruccola

Her frister vi med en herlig oppskrift på en god auberginepizza med karamellisert løk og mozzarella. En fantastisk smaksopplevelse hvor vi bygger pizzaen med ristet aubergine og kremet mozzarella. Mens pizzaen bobler i ovnen, karamelliserer vi løk med balsamico, før vi lager en sprø salat med ruccola og vinaigrette. Pizzaen toppes med en kremet hvitløksrømme.

Tags:Vegetar
Allergener:HveteMelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Aubergine

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pizzadeig

(InneholderHvete)

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

40 g

Ruccola

2 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Tomatpassata

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 1)

2 ts

Sukker* (steg 4)

2 dl

Vann* (steg 4)

1 ss

Olivenolje* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)4100 kj
Kalorier980 kcal
Fett37 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater117 g
Sukker24 g
Protein27 g
Natrium5 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Plasser et stekebrett nederst i ovnen. Skjær aubergine i tynne skiver. Bland aubergine med olivenolje [2 spsk | 4 spsk], en klype salt og middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] i en skål. Legg aubergine på et nytt stekebrett øverst i ovnen og stek i 10-15 min, eller til myke.

2

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Overfør til en liten skål med rømme [1/2 boks, 2P] og bland sammen.

3

Rull ut pizzadeig (kommer med bakepapir) på det varme stekebrettet fra ovnen. Smør hakkede tomater jevnt over pizzadeigen. Topp med aubergine og strø over mozzarella. Stek pizzaen øverst i ovnen i ca. 12-15 min, til deigen er gylden og osten bobler.

TIPS: Snu stekebrettet halvveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

4

Varm opp stekepannen til middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje og stek løk i 4-5 min mens du rører. Reduser til middels varme og tilsett halvparten av balsamico, sukker [2 tsk | 4 tsk] og vann* [2 spsk | 4 spsk]. Stek i 3 min, til karamellisert.

5

Lag en vinaigrette med resterende balsamico, olivenolje [1 spsk | 2 spsk] og en klype salt i en skål. Pisk sammen. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland ruccola i salaten. Smak til med pepper.

6

Topp pizzaen med karamellisert løk og drypp over hvitløksrømme. Pynt med ruccola, og server resterende ruccola på siden.