HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginepizza
topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamellisert løk, mozzarella & ruccola

Tags:Vegetar
Allergener:Sulfitterglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Aubergine

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pizzadeig

(Inneholdergluten)

100 g

Mozzarella

(Inneholdermelk)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

40 g

Ruccola

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 1)

2 ts

Sukker* (steg 4)

2 ss

Vann* (steg 4)

1 ss

Olivenolje* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1115.77 kcal
Energi (kj)4668.3818 kj
Fett46.8385 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater120.9336 g
Sukker27.3 g
Protein34.203 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Plasser et stekebrett nederst i ovnen. Skjær aubergine i tynne skiver. Bland aubergine med olivenolje* [2 spsk | 4 spsk], en klype salt* og middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] i en skål.  Legg aubergine på et nytt stekebrett øverst i ovnen og stek i 10-15 min, eller til myke.

2

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Bland hvitløk med rømme [1/2 boks, 2P] i en liten skål.

3

Rull ut pizzadeig (med bakepapir) på det varme stekebrettet fra ovnen. Smør hakkede tomater jevnt over pizzadeigen. Strø over mozzarella og topp med aubergine. Stek pizzaen øverst i ovnen i ca. 12-15 min, til deigen er gylden og osten bobler. TIPS: Snu stekebrettet halvveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

4

Varm opp stekepannen til middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje* og stek løk i 4-5 min mens du rører. Reduser til middels varme og tilsett halvparten av balsamico, sukker* [2 tsk | 4 tsk] og vann* [2 spsk | 4 spsk]. Stek i 3 min, til karamellisert.

5

Lag en vinaigrette med resterende balsamico, olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og en klype salt* i en skål. Pisk sammen. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann*. Bland ruccola med vinaigrette. Smak til med pepper*.

6

Topp pizzaen med karamellisert løk og drypp over hvitløksrømme. Pynt med ruccola, og server resterende ruccola på siden.