topBanner
Halloumitaco

Halloumitaco

med avokadodressing, karamelliseret løk & oregano

Vurderer du å dra på en kulinarisk reise til Mexico eller Kypros, men klarer ikke bestemme deg? Det trenger du ikke, før med våre stekte halloumitacos kan du oppleve begge land uten å forlate kjøkkenet. Toppes med karamelliserte løk og frisk avokadodressing.

Tags:Vegetar
Allergener:MelkSulfitterEggSennepHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Halloumi

(InneholderMelk)

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

90 g

Hjertesalat

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 g

Oregano

1 stk

Sitron

1 stk

Avokado

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

8 stk

Tortillabrød

(InneholderHvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ts

Sukker* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)4164 kj
Kalorier995 kcal
Fett53 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater80 g
Sukker18 g
Protein36 g
Natrium4 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C. Skjær halloumi i skiver (ca. 1 cm). Skjær rødløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i tynne halvmåner. Riv blader av hjertesalat.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne ved middels varme. Stek rødløk mens du rører i 5-6 min, eller til myke. Tilsett balsamico og sukker [3 tsk | 6 tsk] og rør godt. Stek i 3-5 min. Overfør til en skål.

3

Bland halvparten av hvitløk, tørket oregano, en klype pepper og en skvett olivenolje i en skål. Tilsett halloumi i blandingen og rør godt.

4

Skjær sitron i båter. Ta steinen ut av avokado med en skje. Bland resterende hvitløk, majones, en stor skvett sitron og avokado. Bruk en gaffel til å mose blandingen. Krydre med salt og pepper.

5

Vask stekepannen og sett den på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje*. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gyldenbrun. Varm tortillabrød i ovnen i 4-5 min, eller på en tallerken i mikroen i 10 sek av gangen, til de er varme.

6

Fyll hver tortilla med tomat, salat, karamellisert løk og halloumi med hvitløk og oregano. Topp med avokado. Server sitronbåter på siden.