HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsesalat
topBanner
Linsesalat

Linsesalat

med hvitløkskrutonger, avokado og gresk salatost

Tags:RaskVegetar
Allergener:glutenSulfittermelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderglutenKan inneholdesesam)

60 g

Salatblanding

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

½ stk

Rødløk

75 g

Reddiker

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

1 pakke

Grønne linser

3 ss

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Vann* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 3)

2 ss

Sukker* (steg 1)

Olivenolje* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier618.005 kcal
Energi (kj)2585.7329 kj
Fett26.7353 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater58.4844 g
Sukker9.4 g
Protein23.2551 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland løk, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 5 ss], en klype sukker* og salt*  i en liten bolle. Bland så løk er dekket av væske, og sett til side til det skal serveres.

2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk persille. Bland hvitløk, olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og pepper* og ⅓ persille i en stor bolle. Riv baguette i små stykker direkte i bollen og bland med oljen. Fordel stykkene på en bakeplate med bakepapir, og stek i ovnen til de er gyldne og sprø, 6-8 min.

3

Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Varm opp en skvett olivenolje* og en stor klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek linser, resterende persille og en klype salt* og pepper* i 4-5 min.

4

Del avokado i to, og fjern stein. Ta innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Skjær hver cherrytomat og reddik [½ pose, 2P] i fire deler.

5

Bland salatmix, tomat, reddik, en stor skvett olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett hvitløkskrutonger og bland godt. TIPS: Hvis du foretrekker sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å tilsette dem i salaten.

6

Anrett salat i skåler. Topp med linser, smuldret gresk salatost, avokado og syltet rødløk (hell væsken fra).